Taller manteniment i reparació d'ordinadors

Department: 
Residus
Department: 
Telecentre

 

Els passats dies 29 i 30 de novembre, dins del marc d’accions de la Setmana Europea de Prevenció  de Residus, el servei de residus del Consell comarcal del Pallars Sobirà va organitzar dos tallers de manteniment i reparació d’ordinadors a Esterri d’Àneu i Sort.

Vam veure quina és l’estructura física bàsica d’un ordinador (maquinari o hardware): els components perifèrics de sortida, entrada i mixtos (pantalla, impressora, altaveus, ratolí, teclat, escàner, micròfon, càmera, llapis de memòria, pantalla tàctil, impressora-copiadora, etc.) i els components integrats (placa base, microprocessador, memòria RAM, placa de vídeo, font d’alimentació, unitats de disc òptic, unitats de disc dur, etc.) També vam parlar sobre el conjunt de programes bàsics dels ordinadors (programari o software): sistema operatiu i BIOS.

Tot seguit vam tractar els problemes més habituals que afecten el maquinari (font d’alimentació i memòria RAM) i vam aprendre com manipular amb seguretat els ordinadors.

Finalment vam donar algunes indicacions de com desprendre’ns amb seguretat dels discos durs i de la informació que contenen sense comprometre la nostra privacitat.

Des del servei de residus continuarem organitzant activitats per contribuir a la prevenció i reutilització de residus.

Agraïm la participació dels assistents i us animem a tots a participar en els propers tallers o cursos.