Port Ainé millora les xifres de recollida de la fracció orgànica

Department: 
Classificació residus
Department: 
Deixalleries
Department: 
Porta a Porta
Department: 
Residus

 

La passada temporada 2017/2018 es va començar a fer la recollida de la fracció orgànica a les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) d’Espot i Port Ainé. El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i Skipallars van preparar un Pla de Millora amb l’objectiu i finalitat de poder gestionar la fracció orgànica, clau en la gestió i tractament dels residus municipals. Fins llavors a les estacions d’esquí de la comarca només es feia la separació del paper, envasos i vidre, mentre la fracció orgànica era un tema pendent degut a la dificultat en la seva recollida i transport fins a la planta de compostatge de Sort.       

Després dels primers canvis realitzats a les cuines i zones de bar de les estacions, durant aquest segon any, s’han fet altres millores i s’han consolidat els canvis realitzats la temporada anterior. Skipallars, aquest segon any, ha apostat per retirar els materials de plàstic d’un sol ús, substituint-los per gots i coberts compostables.

 

Un altre fet a destacar és la substitució de les papereres convencionals per papereres de recollida selectiva a les zones de terrasses, parc lúdic i als remuntadors. També al començament d’aquesta temporada es van instal·lar unes premses de cartró a Port Ainé i a Espot, cosa que ha fet que disminuïssin molt considerablement els viatges per la recollida d’aquesta fracció, fent així més eficient el transport. 
 
Gràcies a tots aquests canvis, a l’estació de Port Ainé, s’ha aconseguit un augment important en la recollida d’envasos, passant de 3.010 quilos la temporada 2017/2018 als 5.420 quilos actuals. També ha incrementat visiblement la recollida d’orgànica, passant de 10.410 quilos a 16.250 quilos aquest segon any. La fracció d’orgànica recollida només a Port Ainé representa un 2,5% de tota la recollida a la comarca. El treball a l’estació d’Espot ha estat molt similar i també s’han aconseguit resultats d’èxit significatius.